Πόλεις

Με ορμητήριο τη Λούτσα μπορείτε χρησιμοποιώντας το οδικό δίκτυο να επισκεφτείτε μερικές πολύ όμορφες ηπειρώτικες πόλεις.

 

Ιωάννινα

Η πρωτεύουσα της Ηπείρου είναι μόλις 100χλμ από την Λούτσα. Τα Γιάννενα είναι μια όμορφη και ζωντανή πόλη χτισμένη στις όχθες της Λίμνης Παμβώτιδας. Συνδυάζει τα πάντα από μαγευτικά τοπία, μουσεία, ιστορικά μνημεία, ψώνια, έντονη νυχτερινή ζωή και υπέροχη παραδοσιακή τοπική κουζίνα.

Μπορείς να απολαύσεις ένα περίπατο δίπλα στην λίμνη, να επισκεφτείς το μικρό νησάκι της λίμνης, να εξερευνήσεις την παλιά πόλη μέσα στο κάστρο και να θαυμάσεις τα χειροποίητα ασημικά ή μπρούτζινα στα αμέτρητα μαγαζάκια.

Άλλα μέρη που αξίζουν να επισκεφθείτε στην περιοχή των Ιωαννίνων είναι το σπήλαιο του Περάματος, το μουσείο των κέρινων ομοιωμάτων του Βρέλλη, τα Ζαγοροχώρια, το Μέτσοβο, η αρχαία Δωδώνη και πολλά άλλα.

Ηγουμενίτσα

Η Ηγουμενίτσα, μια μικρή παραλιακή πόλη με διεθνές λιμάνι. Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι το μεγαλύτερο στην ΒΔ Ελλάδα που συνδέει την Ελλάδα με την Ιταλία. Φέρυ μπόατ επίσης συνδέουν την Ηγουμενίτσα με την Κέρκυρα, τους Παξούς και την Πάτρα.

50χλμ από τη Λούτσα...

Πρέβεζα

Η Πρέβεζα είναι μια όμορφη πόλη-λιμάνι με πλούσια ιστορία από την Αρχαία και Ρωμαϊκή εποχή η οποία είναι κτισμένη σε ειδυλλιακή θέση στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου. Είναι μια γραφική πόλη με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης υπάρχουν πολυάριθμες παραδοσιακές ταβέρνες όπου οι λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας μπορούν να δοκιμάσουν φρέσκο ψάρι και θαλασσινά.

Βρίσκεται 35 χλμ από την Λούτσα.

Πάργα

Η Πάργα, μια γραφική και κοσμοπολίτικη κωμόπολη. Είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός και πασίγνωστη για τις φυσικές της ομορφιές, τις υπέροχες παραλίες, το παλιό κάστρο με την καταπληκτική θέα, τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια και την νυχτερινή ζωή.

25 km από την Λούτσα

Σύβωτα

Ένα γνωστό θέρετρο σε ένα πολύ όμορφο τοπίο. Είναι τουριστικός προορισμός φημισμένος για τις πολλές, υπέροχες, μικρές δαντελωτές παραλίες και νησάκια.

Photo Gallery